Naalakkersuisut takker Danmark, Færøerne og Island

De nordiske samarbejdsministre inklusive naalakkersuisoq Agathe Fontain holdt møde i Norge den 22. Juni. Her blev det til et tak til Island, Færøerne og Danmark i forbindelse med weekendens naturkatastrofe.
Foto © : Arktisk Kommando/Palle Lauritsen
Skrevet af Karsten Sommer
23. juni 2017 16:51

Her blev der vedtaget en udtalelse som udtrykker ministerrådets medfølelse og solidaritet overfor Naalakkersuisut og Grønlands befolkning i forbindelse med den tragiske ulykke der ramte borgerne i Nuugaatsiaq i sidste uge.

- På mødet orienterede jeg mine kolleger om ulykken og den indsats som det grønlandske beredskab har ydet lige siden hændelsen, siger Naalakkersuisoq for Nordisk Samarbejde, Agathe Fontain, og tilføjer:

- I Naalakkersuisut er vi meget taknemmelige for den indsats som Danmark har ydet, og de tilsagn om støtte som vi allerede har modtaget fra både Færøerne og Island.

Samarbejdsministrene siger i deres udtalelse, at såfremt Naalakkersuisut ønsker det, er man parat til at lade det nordiske katastrofesamarbejde gå igang og aktivere det nordiske netværk, som eventuelt kan bistå Grønland, hvis der skulle være behov for det.