Naalakkersuisut ser frem til flere turister

Med overskriften 'Turismeudvikling i Grønland: hvad skal der til?' har naalakkersuisoq for erhverv, arbejdsmarked og handel, Vittus Qujaukitsoq, har fremlagt Naalakkersuisuts nye turismestrategi.
19. maj 2016 15:49

Den har tre hovedpunkter: Trafiksystemet, private investeringer og markedsføring. Og essensen er, at det skal gøres billigere at komme hertil med nye, længere landingsbaner og muligvis billigere lufthavnsafgifter.

For eksempel anslår Naalakkersuisut, at de med den planlagte landingsbane i ilulissat kan skære 30 procent af prisen. Målet er en fordobling af antallet af turister i 2040, hvor der skal komme 74.000 turister til landet plus 39.000 krydstogtturister.

Læs hele Naalakkersuisuts turismestrategi her.

Helt konkret satser Naalakkersuisut på, at 113.000 turister besøger landet i 2040. Det skal i sin tur udløse omkring 330 nye arbejdspladser.

Derudover vil Naalakkersuisut for alvor have gang i de private investeringer. Det skal ske via større fokus på koncessioner, så private har en vis sikkerhed, når de fx investerer i vildmarkshoteller, organiserede fisketure og jagtlejre.

Læs også ARCTIC CIRCLE Landingsbaner bliver en gamechanger

Læs også TURISME Ilulissats landgangsforhold sejler

Der skal samtidig øget markedsføring til, hvor der kommer særligt fokus på vækstmarkederne Tyskland, Storbritannien, Nordamerika og Asien. Tanker er, at man skal have fat i dem, der allerede besøger Island.

Naalakkersuisut har afsat 60 millioner kroner for at styrke turismen i årene fra 2016 til 2020.