Naalakkersuisut satser på asfalt

Det vigtigste for at lokke turister til er bedre infrastruktur, mener Naalakkersuisut, som endnu engang skærer i Visit Greenland.
22. september 2015 07:37

For første gang i flere år er der vækst i antallet af turister, der ligger vejen forbi Grønland. For Air Greenland bød sommeren på flere rekorder, og der er stor fremgang i antallet af internationale turister.

Derfor er der god optimisme i den grønlandske delegation, som deltager ved Vestnorden Travel Mart, som i dag starter i Torshavn med den 30. messe i det atlantiske samarbejde.

 

Tilgængelighed er kodeordet

Blandt deltagerne er naalakkersuisoq for erhverv Vittus Qujaukitsoq. Ved gårsdagens intromøde løftede han sløret for nogle Naalakkersuisuts planer for turismeområdet. Planer som ifølge Qujaukitsoq skal gøre landet mere tilgængelige for turister.

- Det er jo først og fremmest at få skabt en sammenhæng mellem infrastruktur og hoteller, restaurationer og alt det setup, der ligger, siger Qujauktsoq.

Han forklarer, at lufthavne og havne skal blive bedre til at tage imod rejsende, og det skal blive billigere at flyve herop. Og jo længere landingsbaner man bygger, jo større bliver besparelsen, siger Qujaukitsoq.

 

Kommer ikke for flyveturen

Blandt de øvrige oplægsholdere var direktør i Visit Greenland, Anders Stenbakken. Han støtter også op om lufthavnsplanerne, men mener de skal gå hånd i hånd med en indsats, der synliggør Grønland ude i verden.

Læs også Visit Greenland: Asfalt tiltrækker ikke turister

En udlægning, salgschef i Air Greenland, Anika Krogh også bakker op om.

- Der er ingen, der kommer herop for at flyve med en Air Greenland maskine, siger Krogh, med henvisning til, at det for turisterne jo handler om, hvorfor de skal besøge Grønland.

 

Visit Greenland penge til lufthavne

For Naalakkersuisut er fokus dog på landingsbaner og knap så meget på markedsføring. Derfor er Visit Greenlands budget også blevet beskåret med de samme 1,6 millioner, som man allerede barslede med sidste år. Sådan ser det i hvert fald ud, hvis finanslovsforslaget går igennem i sin nuværende form.

En nødvendig prioritering mener Qujaukitsoq, som forklarer beskæringen med, at pengene i stedet vil gå til ny lufthavne.

Læs også Afgående formand: Visit Greenland hårdt ramt økonomisk

- Der kommer ikke flere turister, bare fordi det går til administration eller markedsføring, hvis ikke infrastrukturen udbygges, så jeg ser det ud fra et helhedssyn. Den eneste farbare måde vi kan fremme turismen på er ved at forbedre infrastrukturen, siger Qujaukitsoq.

Læs også 725 millioner sikrer lufthavn få år