Naalakkersuisoq klar til at finde finansiering til digitalisering

Naalakkersuisoq for kultur, Doris Jakobsen Jensen, er klar til at arbejde for at finde finansiering til digitalisering af KNRs gamle arkivmateriale, som Forsoningskommissionen foreslår i sin betænkning.
 -  Hvis der skal tilskud til, skal der arbejdes for at det kommer på finansloven, derfor skal der samarbejdes med Inatsisartut, sagde Naalakkersuisoq til KNR. Foto © : Arctic Circle
14. december 2017 15:10

- Jeg er glad for prioriteringen af optagelserne som er kulturelt værdifulde, og vi bør arbejde for at kunne bevare disse på en sikker måde, fortæller Doris Jakobsen Jensen.

I dag arbejder to personer hos KNR med at føre de gamle arkivbånd over i et digitalt univers. Men det er en langsommelig proces, som i sin nuværende form vil tage op til 15 år. 

Hvis tempoet skal sættes op, skal der afsættes flere midler, fortalte KNRs direktør, Karl Henrik Simonsen, onsdag til KNR. 

Økonomisk håndsrækning

Doris Jakobsen Jensen anerkender, at det kræver en økonomisk håndsrækning til public servicestationen, hvis en fuld digitalisering af KNRs arkiv skal blive en realitet indenfor de kommende år. 

LÆS OGSÅ Kommission vil have ekstrabevilling til at sikre KNRs arkiv

 - Hvis arkivmaterialet i fremtiden skal benyttes mere af befolkningen og skal publiceres på internettet, så skal ophavsretten også sikres. Derudover er der sikkerhedsmæssige forhold der også skal sikres, og de ting kommer uden tvivl også til at medføre udgifter, siger hun.

Hun vil ikke garantere, at hun kan finde en pose penge til arbejdet, men hun er klar til at arbejde for at finde finansiering, siger hun. 

 -  Hvis der skal tilskud til, skal der arbejdes for at det kommer på finansloven, derfor skal der samarbejdes med Inatsisartut, sagde Doris Jakobsen Jensen til KNR.