URAN Naaja: IA har radikalt ændret holdning

Inuit Ataqatigiit har indtaget et nyt ståsted på få dage, når det gælder uran-afstemning, mener partiets ex-medlem Naaja Nathanielsen.
Foto © : Helle Nørrelund Sørensen/KNR
10. marts 2016 04:54

Efter nu at have været løsgænger i fem dage, mener Naaja Nathanielsen, at Inuit Ataqatigiit ændret mening i forhold til en folkeafstemning om uran. 

Tirsdag skriver partiet i en pressemeddelelse bl.a.: 

- Hvis der bliver en folkeafstemning, vil dens form blive tilrettelagt af Inatsisartut. 

og:

- Inuit Ataqatigiit anser det for vigtigt med en folkeafstemning, og vi fremsætter et beslutningsforslag om dette til foråret. Som vi har sagt mange gange, vil vi selvfølgelig respektere befolkningens mening.

Læs også IA svarer forsigtigt efter Naajas exit

For Naaja Nathanielsen har det netop været afgørende, at udfaldet af en folkeafstemning var bindende. Derfor er det nyt for hende, at Inuit Ataqatigiit vil respektere udfaldet af en folkeafstemning og ikke blot se den som vejledende, siger hun.

- Det er nogle andre toner, der er gældende, end da jeg trådte ud. Og man kan så sige, at der formodentlig er sket det, at man har truffet en ny beslutning i hovedbestyrelsen.

Hun fortsætter:

- Det tolker jeg som om, at man nu har ændret synspunkt og nu vil stå bag den beslutning, som befolkningen kommer frem til. Det synes jeg er rigtig, rigtig positivt. Men det er jo noget andet end det, som formanden for IA, Sara Olsvig, for eksempel sagde til AG for bare et par uger siden.

Læs også Nathanielsen: Grønland bør modtage kvoteflygtninge

Læs også Naaja Nathanielsen melder sig ud af IA