VIDEO Myggene er kommet

Som de fleste af os husker, var sommeren længe om at komme i år. Men nu er sommeren og varmen endelig kommet. Og med sig tog de myggene.
Skrevet af Arnaq Nielsen
01. august 2015 13:01

Sol, varme og dejligt vejr. Der er intet bedre end en varm sommer. Men det kan hurtigt ændre sig.

I sommertiden når der ikke er bæst, er myggene ikke til at undgå. Men hvorfor er det at myggestik giver så meget kløe?

Når myggene stikker, udskiller de enzymer der indeholder proteiner. Og forskellige mennesker reagerer forskelligt på stikkene. Nogle tåler myggestik mindre godt.

Kun hun-myggene stikker. Det gør de for at kunne producere æg. Hunnerne lever kun i ca. 20 dage, og når de har fået blod, kan de producere op mod 200 æg.

Vi udskiller alle forskellige dufte, og nogle dufte er mere attraktive for myggene. Et råd til at beskytte sig mod myg, er god hygiejne.

Forskellige kemikalier som myggene er vilde med, udskilles når man har svedt. Og selvom der er varmt udenfor, er det en fordel ikke at klæde sig for tyndt på, så kroppen ikke er åben for myggestik. Man kan også med fordel have lyst tøj på, da myggene ikke kan se de lyse farver så godt.

Det er en myte at myggene holder sig væk, hvis man har drukket en enkelt øl, for undersøgelser viser faktisk, at det virker mere tiltrækkende for myg, hvis man har drukket øl.

Forslagene og informationerne i indslaget er taget fra resultaterne af forskellige undersøgelser.

En anden slags myg, nemlig kvægmyggen, er også kommet i blandt os. De stikker ikke, men bider derimod når de skal have blod.