Mistillidserklæring til naalakkersuisoq afværget

Under dagens Inatsisartut møde her til eftermiddag, stillede Inuit Ataqatigiit en mistillidsdagsorden til naalakkersuisoq for fangst, fiskeri og landbrug, Karl-Kristian Kruse.
Foto © : Nauja Møller/KNR
27. november 2015 18:43

 

Mistillidsdagsordenen blev fremsat, fordi IA mente, at Karl-Kristian Kruse havde været inhabil i forbindelse med tildelingerne af årets makrelkvoter.

IA's politiske ordfører, Aqqaluaq B. Egede, nævnte en række datoer, hvor naalakkersuisoq for fiskeri var indblandet i makreltildelingerne, og hvor Aqqaluaq B. Egede mente, at Karl-Kristian Kruse var inhabil i forhold til kvotetildeling til fiskeriselskabet KNT ApS, som han på daværende tidspunkt var medejer af, dengang ansøgningerne til makrelfiskeri blev afleveret den 19. januar i år.

Læs også Kielsen stoler på Kruse og makrelrapport

Læs også Kruse stod for rammerne af makrelkvote uddelingen

Først den 8. maj bekendtgjorde departement for fiskeri, at Karl-Kristian Kruse var inhabil i sagen. Men alligevel fortsatte han i udvalget for tildelingen, påpegede Aqqaluaq B. Egede.

Senere den 14. maj indrømmede Karl-Kristian Kruse endelig, at han var inhabil i sagen og trak sig derefter tilbage fra tildelingsudvalget, sagde Aqqaluaq B. Egede under dagens debat.

Mistillidsdagsordenen blev dog afværget af koalitionen da Demokraternes Michael Rosing, på vegne af koalitionspartierne foreslog, at dagsordenen blev nedstemt.