Mistænkt for trusler tilbageholdes i 25 dage

Manden der blev anholdt lørdag er blevet tvangsindlagt på grund af psykiske problemer.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
07. februar 2016 14:50
Versionist Kerté Jeremiassen

Den mand, der lørdag eftermiddag blev anholdt efter en langvarig politiaktion i Nuuk, er søndag blevet fremstillet i grundlovsforhør in absentia.

Manden er i øjeblikket tvangsindlagt, og han var derfor ikke i stand til at møde op i retten.

Anklager og vicepolitimester Morten Nielsen førte sagen for politiet i kredsretten i Nuuk.

- Det, vi har sigtet ham for, det er til dels forsøg på manddrab ved at have forberedt et skoleskyderi blandt andet ved at fremskaffe et oversavet jagtgevær, og for trusler ved at have fremsendt en tekstbesked til en ansat ved gymnasiet, siger Morten Nielsen.

Læs også Mistænkt for trusler havde skydevåben i sin lejlighed

Ved retsmødet blev beskeden, der blev sendt til en lærer på GU, læst op af anklageren og beskeden refererede til skoleskyderiet på Columbine High School i 1999, og den blev afsluttet med ”whos next - maybe your next”.

Morten Nielsen fremviste også det gevær, som politiet fandt i den mistænktes lejlighed under anholdelsen, hvor løbet og kolben var blevet savet af.

Læs også Mand anholdt på Kongevej

Anklageren anmodede retten om, at den anholdte tilbageholdes i 25 dage til 3. marts af hensyn til efterforskningen og af hensyn til frygten for, at manden begår ny kriminalitet.

- Resultatet af retsmødet var, at sigtede ikke er i stand til at blive fremstillet, det har han det simpelthen for skidt til, og derfor befinder han sig nede på hospitalet, hvor han har det bedst lige nu. Resultatet er blevet, at han nu er tilbageholdt i 25 dage indtil den 3. marts. Når han ikke har været til stede, betyder det, at han forhåbentlig får det bedre i løbet af de 25 dage, og så har politiet 24 timer til at fremstille ham, fra han er klar til det, siger Morten Nielsen.

Læs også Flere adresser evakueret

Forsvarer Ulrik Blidorf havde ingen indvendinger imod anklagerens anmodning, men begærede navneforbud i sagen, hvilket kredsdommer Johanne Banke Thorup efterkom. Det betyder, at den anholdtes navn, stilling og bopæl ikke må nævnes, før forbuddet senere ophæves.

Læs også Politiet udvider afspærringen omkring Kongevej

Læs også BILLEDER Fortsat afspærring omkring Kongevej 11 i Nuuk