Malik Berthelsen: MIO-rapport er rørende og nedslående

Borgmesteren i Qeqqata Kommunia er trist og rystet over problemerne på børneområdet, som MIO gør opmærksom på i en ny rejserapport. Kommunen har nu aftalt et samarbejde med MIO om at gennemføre anbefalinger og forbedringer.
Foto © : Qeqqata Kommunia
23. oktober 2017 16:29

MIO og børnetalsmanden er bekymret efter at have besøgt Qeqqata Kommunia. FNs børnekonvention bliver i flere tilfælde ikke overholdt.

Det er især manglende eller langsommelig sagsbehandling i sager om børn. Der er ikke nok hjælp til børn, der er udsat for seksuelle krænkelser og der er store problemer børn der påvirket af hashmisbrug hos både børn og forældre.

LÆS OGSÅ Hash og manglende hjælp gør livet svært for børn i Qeqqata

Hos kommunen ser man med alvor på problemerne.

- Det er barskt at læse børnenes egne ord. De oplevelser de fortæller om, fra hjem med alkohol- og hashmisbrug, er både meget rørende og nedslående, siger borgmester i Qeqqata Kommunia, Malik Berthelsen.

Kommunen har derfor begyndt et samarbejde med MIO om børnetalsmandens anbefalinger. Her skal MIO blandt andet rådgive kommunen i forhold til at bruge rapporten som redskab.

LÆS OGSÅ MIO-besøg førte til 49 underretninger

I en meddelelse skriver kommunen desuden, at kommunalbestyrelsen ønsker, at der skal findes penge i budgettet til at ansætte fem sagsbehandlere mere efter årsskiftet.