MIO klar med ny strategiplan

Den nye strategiplan for børnerettighedsinstitutionen MIO er nu sat i søen.
Foto © : MIO
Skrevet af Inge S. Rasmussen
16. marts 2016 08:15

De næste to år frem til 2018 vil MIO have blikket skarpt rettet mod om love i Grønland stemmer overens med FN's Børnekonvention.

Grønland ratificerede FN's Konvention om Barnets Rettigheder i 1992, og det betyder at vi i snart 24 år har forpligtet os til at leve op til bestemmelserne i konventionen. Det er blandt andet dét, som MIO og Børnetalsmanden blev sat i verden for at sikre.

Den nye strategiplan fra børnerettighedsorganisationen tager blandt andet udgangspunkt i værdier såsom at børn ikke skal diskrimineres, og at børn skal inddrages.

Desuden er MIO fortaler for, at love og rammer skal støtte alle sider af børns rettigheder.

Udover det lovpligtige arbejde har MIO's strategiplan seks fokusområder de kommende to år.

Det gælder for eksempel børns ret til at udvikle, lære og uddanne sig uanset baggrund. MIO har også fokus på bygderne og børnenes viden om deres rettigheder og selve institutionen MIO.

Nyt Børneråd på vej

Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge er glad for den færdige strategiplan, som har ventet på at et nyt Børneråd blev nedsat.

Men det har været værd at vente på, siger børnetalsmanden:

- Det er et godt Børneråd, de er alle engagerede og fagligt stærke. Jeg er sikker på, at det kommende samarbejde omkring vores strategiske indsatsområder bliver meget givtigt og vil komme til at gavne børn og unges rettigheder her i landet.

Børnerådet består nu af Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge, jurist Morten Nornild, socialrådgiver Sara Abelsen, terapeut og pædagog Anda Poulsen, psykolog Conni Gregersen, pædiater (børnelæge) Inga Hjuler og lærer William Kriegel.

Du kan læse strategien herunder: