ROKADE Ministerrokade giver Randi ansvaret for finanserne

Randi Vestergaard Evaldsen fra Demokraterne har overtaget posten som naalakkersuisoq for finanser og råstoffer som en følge af, at Anda Uldum har sagt farvel til det politiske arbejde.
Randi Vestergaard Evaldsen er blevet naalakkersuisoq for finanser og råstoffer. Foto © : KNR
Skrevet af Camilla Dam
02. februar 2016 09:36

Den 31-årige politiker blev en del af Naalakkersuisut, da daværende naalakkersuisoq for finanser og råstoffer Anda Uldum blev sygemeldt i starten af november sidste år.

Fra sin plads i Inatsisartut overtog hun erhvervsområdet, mens Vittus Qujaukitsoq (S) blev naalakkersuisoq for finanser og råstoffer ud over udenrigsanliggenderne, som han allerede havde ansvaret for.

Den rokade har hele tiden været midlertidig, da det var forventet, at Anda Uldum ville returnere efter endt sygeorlov, men han valgte i stedet at trække sig fuldstændig ud af politik.

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, har derfor besluttet, at Demokraterne igen får ansvar for finanser og råstoffer, sådan som der står i koalitionsaftalen.

Der er overdragelse af ressortområderne klokken 10 dags dato i Finansdepartementet, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

Læs også Vittus bekræfter: Naalakkersuisoq for finanser

Læs også Kielsen: Flere rokader uundgåeligt 

Vittus Qujaukitsoq (S) får dermed sine oprindelige ansvarsområder for erhverv, arbejdsmarked, handel og udenrigsanliggender.

Randi Vestergaard Evaldsen er fra Sisimiut og bliver 32 år til april. Hun er uddannet serviceøkonom med speciale i turisme og afsluttede sidste år akademiuddannelsen i international handel og markedsføring.

Demokraten stillede for første gang op til Inatsisartut-valget i 2014, hvor hun blev valgt ind med 108 personlige stemmer.