Erik Jensen: Minister skal forklare søkort-skandale

Den danske forsyningsminister skal nu stå skoleret her i landet i sagen om de forsinkede søkort. Det fortæller Naalakkersuisoq, Erik Jensen.
Foto © : NASA/Kathryn Hansen
14. august 2017 06:51

Han skal mødes med den danske minister for Energi-, Klima og Forsyning, Lars Christian Lilleholt, senere på måneden.

Erik Jensen holder fast i Naalakkersuisuts kritik af forløbet om søkortene, der skulle være færdige næste år. Han glæder sig nu til mødet.

- Jeg ser frem til, at ministeren redegør for de muligheder, man har for at færdiggøre søkortprojektet med mindst mulig forsinkelse. Og hvordan man ellers kan gøre en særlig indsats for sikkerheden til søs i Grønland, mens vi venter på de nye søkort, siger han.

LÆS OGSÅ Søkort bliver først speedet op i 2020

Naalakkersuisut har erkendt, at man må slå sig til tåls med en forsinkelse, så nu gælder det om at få den bedste løsning trods forsinkelse, siger han.

- Det handler om at sikre en troværdig, revideret tidsplan og den bedst mulige fremdrift i søkortprojektet. Det håber jeg, vi kan indgå en aftale om senere på måneden, siger han.

Selvom søkortene skulle være færdige næste år, så forventer Geodatastyrelsen først at der kommer fart i arbejde med kortene i 2020. Hvornår de forventes at blive færdige er endnu uvidst, oplyser de.

LÆS OGSÅ Produktionen af søkort er gået i stå

LÆS OGSÅ Ny aftale om søkort trækker ud