Minik Dahl Høgh topscorer ved PM

Selv om det ikke blev til en deltagelse ved næste års VM formåede Grønland at sætte sig i respekt og Minik Dahl Høgh blev turneringens suveræne topscorer med 49 mål i fem kampe. Det indbragte ham også, som den eneste grønlandske spiller, en plads på All Star holdet ved turneringens afslutning.
Skrevet af Peter Troelsen
25. juni 2012 08:08

Paraguay blev lammetævet i placeringskampen om femtepladsen, men det hjalp desværre ikke Grønland nærmere en plads ved VM i Spanien. De gik som forventet til Argentina, Brasilien og Chile, men Grønland fik værdifuld international rutine med et hold med mange unge spillere fra grønlandske klubber.

-Holdet til denne turnering skal slet ikke toppe endnu. Vi har fået nogle helt unge spillere spillet ind på holdet, og det lover godt for de fremtidige mesterskaber. Jeg har satset på ungdommen og spillerne i de hjemlig klubber, og jeg håber, det vil give ekstra motivation til de hjemlige spillere, når de kan se, at man ikke behøver at spille i Danmark eller andre steder i udlandet for at komme til de store mesterskaber, fastslog landstræner Niels Møller overfor knr.gl.

Under De Panamerikanske Mesterskaber spillede Grønland sin landskamp nummer 100 siden optagelsen i IHF, og som noget helt specielt spillede Rasmus Larsen samtidig også sin landskamp nummer 100. Med Rasmus Larsens, i håndboldsammenhæng, ret høje alder tyder meget på, at landsholdet i fremtiden må klare sig uden sin suverænt mest rutinerede spiller.