Mindre EM skal bane vejen for fodboldlandsholdet

I årene, der kommer, skal Grønland måske deltage i både ved EM og VM i fodbold.
Skrevet af Karsten Sommer
08. juni 2016 14:47

Det er dog endnu ikke de officielle Europa- og Verdensmesterskaber, men de noget mere beskedne fodboldturneringer, arrangeret af organisationen Conifa, der afholder EM samt VM for ikke selvstændige nationer, såsom Grønland.

Det fortæller Grønlands Boldspilsunion, GBU, der håber, det bliver muligt at deltage i EM for ikke selvstændige nationer allerede i 2017.

Under alle omstændigheder tager det grønlandske A-fodboldlandshold i næste uge, den 16.juni, på en træningstur til Danmark, så spillerne kan gøre sig klar til de nye udfordringer, der venter.

- Vores landsholdsspillere skal holde sig skarpe året rundt, og derfor er vi glade for at få mulighed for at tage på træningstur i Danmark, udtaler landstræner-duoen Rene Olsen og Tekle Ghebrelul.

Formanden for GBU, John Thorsen, er også optimistisk over de nye muligheder:

- Medlemskabet i Conifa skal udvikle GBU hen imod et fremtidigt medlemskab af UEFA og FIFA.

- Conifa vil sikre vores målsætning om flere kampe for landsholdet hvert år, derfor er Conifa vejen frem, siger John Thorsen.

Conifa, som står for’ Confederation of Independent Football Associations’, blev grundlagt i 2014 og tæller fx Monaco, Nordcypern, Tibet, Zanzibar og Québéc. Se alle 35 medlemmer her.