Mimi's kasse er lukket

Kassen forbliver lukket. Der kommer ikke flere penge til KNR. Det slår nalakkersuisoq for kultur Mimi Karlsen fast, selvom stationen i fredags endnu en gang har måttet foretage massefyringer på grund af dårlig økonomi.
29. august 2012 07:42

I løbet af blot tre år er KNR's mandskab blevet reduceret med en fjerdedel. Seneste nedbarbering skete i fredags, hvor det blev meddelt at 11 stillinger bliver nedlagt.

Såvel KNR selv som oppositionens partier og fagforeningen Atortillit Kattuffiat har kritiseret Naalakkersuisut for ikke at komme landets public service-station til økonomisk undsætning. Men i Naalakkersuisut er der ingen kære mor.

- Den dårlige økonomi, der har været gennem tiden, skal drøftes og forbedres. Og det, der er helt sikkert, er, at den dårlige økonomi ordner vi ikke ved at give nye penge til KNR, siger Mimi Karlsen.

- Det vil sige, at du altså udelukker, at der kommer flere penge til KNR?

- Ja, sådan lyder den klare melding fra den politisk ansvarlige for området, IA's Mimi Karlsen.

KNR har i år modtaget 62,5 millioner kroner fra Selvstyret.

Mimi Karlsen er dog knap så afvisende over for muligheden om at eftergive KNR den gæld, der stammer fra en modernisering af udstyr i 2007.

Den gæld er en stor del af grunden til det vedvarende underskud. Renter og afdrag trækker hvert år to millioner kroner ud af KNR's budget.

- Hvad så når det gælder eftergivelse af gæld? Er det også udelukket?

- Som sagt hvad angår alle andre muligheder, der må vi snakke med KNR. Det er bl.a. sådan en mulighed, som vi må snakke sammen om, siger Mimi Karlsen.

Men hvor lang tid hun og KNR skal bruge på at snakke, kan Mimi Karlsen ikke fortælle Radioavisen. Hun oplyser dog, at Naalakkersuisut præsenterer en medieredegørelse på årets efterårssamling. Og den skulle gerne munde ud i en ny mediepolitik på et senere tidspunkt.

- Men indtil da må KNR altså finde sig i at skulle spare og dermed fyre medarbejdere. Skal det forstås sådan?

- Ja, blandt andet KNR. Ligesom alle andre institutioner. Selv vores administrative bygning her har  sparet. KNR står i samme situation som alle andre af vores institutioner, udtaler altså naalakkersuisoq for kultur Mimi Karlsen.

Ifølge KNR's bestyrelse og ledelse vil nedskæringerne bl.a. betyde færre udsendelser i radio og tv i resten af 2012.