Midlertidig byggeri skal give mere plads på Atuarfik Hans Lynge

Økonomi-udvalget i Kommuneqarfik Sermersooq skal torsdag diskutere, om de kan godkende planerne om at opføre en midlertidig bygning ved Atuarfik Hans Lynge i Nuuk-bydelen Qinngorput.
Byggepladsen overfor AHL er klar - tilladelsen til at gå i gang mangler bare Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
29. marts 2017 14:38

Efterspørgslen efter skolepladser på Atuarfik Hans Lynge, AHL, er stor. Det er et velkendt faktum for de fleste i Nuuk.

Og torsdag skal Økonomiudvalget tage stilling til, om de er villig til at give Forvaltning for Anlæg og Miljø under Kommuneqarfik Sermersooq lov til at opføre en midlertidig bygning på grunden ved Brugseni overfor skolen i Qinngorput.

Pladsmangel

Den nye bygning skal huse skoleklasser og en miniklub, som i dag har hjemme på skolen. Formålet er at afhjælpe de pladsproblemer, elever, lærere og forældre oplever på skolen i dag. 

LÆS OGSÅ Atuarfik Hans Lynge skal udvides fire år efter den åbnede

Det kræver dog en dispensation, da området er afsat til butikker, liberale erhverv og boliger i kommunalplanen.

Hvis Økonomiudvalget godkender planen fra Forvaltning for Anlæg og Miljø bliver indstillingen sendt videre til den nye kommunalbestyrelse, der bliver sammensat efter valget 4. april, som skal tage endelig stilling.

Midlertidig

Planen om en udvidelse af AHL har tidligere været behandlet i Udvalg for Anlæg og Miljø, og deres indstilling lyder, at skolen kan opføres som en midlertidig bygning, der skal stå i de næste ti år.

LÆS OGSÅ Hans Lynge Fonden har uddelt opmuntringspriser