MF'er: Der er vigtigere ting end flagdage

Det er en sympatisk tanke, at den danske statsminister vil fejre den grønlandske nationaldag ved at hejse det grønlandske flag ved statens institutioner i Danmark.
Skrevet af Jonas Fievé
25. januar 2016 06:17

Sådan lyder det fra Aaja Chemnitz Larsen, som dog mener, at der er andre ting, som er vigtigere end flag.

- Jeg synes som sagt, at det er rigtig fint, hvis man gerne vil gå ud og flage. Men jeg synes, at der er mange andre realpolitiske emner, som presser sig på, siger Aaja Chemnitz Larsen til KNR.

LÆS OGSÅ Dansk flagproducent håber på stor ordre

Det grønlandske medlem af Folketinget savner blandt andet, at den danske regering kommer med deres bud på, hvordan de vil hjælpe dårligt stillede grønlændere i Danmark.  

- Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at man fra statsministeriets side viser interesse for nogle af de områder, som presser sig på.

Læs også Staten overvejer af flage for Grønland og Færøerne

Aaja Chemnitz Larsen håber derfor, at den danske regering vil forholde sig til en række områder, som påvirker Grønland.

Hun savner, at den danske regering melder ud, hvad deres holdning er til, at Københavns Universitet på grund af sparehensyn ikke vil optage studerende på Eskimologi i år.

Aaja Chemnitz Larsen har derfor et ønske:

- Det er jo, at man forholder sig til nogle af de konkrete sager, der ligger lige nu. Vi ved jo, at Pituffik kommer til at koste det grønlandske samfund rigtig mange penge, og det er usikkert, hvilken rolle den Danmark har spillet, siger medlem af Folketinget for Inuit Ataqatigiit Aaja Chemnitz Larsen.