Masser af dinosaurer i Østgrønlands undergrund

Det går strygende for Geocenter Møns Klints dinosaurus ekspedition i Jameson Land i Østgrønland.
Foto © : commons.wikimedia.org
Skrevet af Karsten Sommer
28. juli 2016 09:55
Versionist Connie Fontain

Ekspeditionen har på lidt over en uge allerede fundet mange flere knoglerester end ventet.

Tilbage i 2012 gennemførte Geocentret den første ekspedition, som førte til en række sensationelle fund af over 200 millioner år gamle knoglerester fra fire phytosaurer - et krokodillelignende kæmpe rovdyr - samt en enkelt meget sjælden rovdinosaur. 

Målet med den nuværende ekspedition er at finde flere knogler fra de to typer dinosaurer, så man til næste år kan præsentere et komplet phytosaurskelet på Geocenter Møns enestående dinosaurudstilling.

Og lige nu ser det ud til, at ekspeditionen faktisk kommer hjem med endnu mere end ventet, fortæller ekspeditionsleder Jesper Milan via en satellittelefon til dagbladet Sjællandske.

- Vi har fundet en masse af det, vi kom efter, men vi har også opdaget, at der er endnu et lag dybere i udgravningen, hvor vi også har fundet mange knoglerester.

- De nye fund kunne godt ligne endnu en rovdinosaur, siger Jesper Milan, der fortæller til at ekspeditionen i år ovenikøbet har gravet andre dyrerester op fra den østgrønlandske undergrund.

- Vi har blandt andet fundet rester af en kæmpestor meterlang salamander, og så har vi fundet rigtig mange fisk, fortæller den glade ekspeditionsleder, som håber at finde så meget, at de bliver nødt til at vende tilbage til Jameson Land til næste år igen.