Martha Lund Olsen: Socialarbejdere skal besøge familierne

Naalakkersuisoq for Familie, Martha Lund Olsen, skal sammen med kommunalpolitikerne revurdere børne- og ungeloven, hvor de har planer om at gå ind og lave en række tiltag.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
29. januar 2015 14:07

- I dag er det sådan, at familier med problemer henvender sig til socialkontoret eller familiecenteret for rådgivning, siger Naalakkersuisoq for Familie og Sociale Anliggender, Martha Lund Olsen, til KNR, og fortsætter:

- Men, man kan vende det om og sige, at socialarbejderne skal tage på besøg for at støtte op om familier, der har behov for det. Vi er indtil nu nået frem til, at vi skal videreudvikle på den ide, og den vil også uden tvivl være et af de vigtigste emner til vores møde i marts.

Læs også Sermersooq vil støtte og behandle i stedet for at anbringe børn

KANUKOKA har afholder mødet i Maniitsoq for socialudvalgene og deres embedsmænd.

Martha Lund Olsens forslag, til ny børne- og ungelov fra sidste år, blev ikke behandlet i Inatsisartut, da valget blev udskrevet, men bliver nu taget op igen efter mødet med komunerne. 

- Kommunerne kan ikke følge med i strømmen af sager. Derfor mener jeg, at forslaget til en ny børne- og ungelov bør revurderes. Hvordan kommer vi videre? Er de foreslåede ændringer tilstrækkelige, eller skal vi tilpasse lovgivningen til det nuværende forhold? Det er de ting, som vi skal vurdere, siger Martha Lund Olsen, og tilføjer:

- Det kan jo være, vi bliver enige om, at opkvalificering af personalet skal indgå i loven. Det er et eksempel på de ting, som vi skal revurdere, fastslår hun.