Mangel på praktikpladser i byggebranchen

Grønlands anlægsbranche oplever i øjeblikket et væsentligt opsving. Desværre er antallet af praktikpladser ikke fulgt med.
Skrevet af Karsten Sommer
13. oktober 2015 05:39

Opsvinget i bygge- og anlægsprojekter skyldes projekter som den nye anstalt og udvidelse af havnen i Nuuk, ombygningen af gymnasiet i Aasiaat og den ny Atuarfik Mathias Storch i Ilulissat.

Samtidig venter mere end 100 egnede ansøgere på en læreplads i netop den branche.

Det skal der gøres noget ved, mener Naalakkersuisoq for Uddannelse, Nivi Olsen, Naalakkersuisoq for Boliger, Knud Kristiansen, og Formand for Grønlands Erhverv, Henrik Leth.

Den relative stilstand i bygge- og anlægsbranchen i de seneste år har betydet at antallet af praktikpladser er gået fra 69 til 26 siden 2009. Mere end en halvering af praktikpladserne.

- Men med det ny opsving, er det på tide, at både offentlige og privatejede selskaber melder sig på banen igen, siger Henrik Leth.

- Det er jo fantastisk, at vi har så mange kvalificerede praktikansøgere, men samtidig trist, at de ikke kan komme i gang, fordi der ikke er pladser nok til dem, siger Nivi Olsen og fortsætter:

- Vi har alle en interesse i, at de unge uddanner sig, så de kan være med til at udvikle vores samfund.

Nivi Olsen lover derfor at hun fortsat vil arbejde for, at der kommer lærlinge og prektikpladser på alle byggeprojekter i Grønland.