Møller stagede sig kold i Marcialonga

Langrendsløberen Martin Møller havde stor fornøjelse af at deltage i det traditionsrige, lange, italienske løb Marcialonga, selvom han ikke var helt tilfreds med sine arme.
Skrevet af Camilla Dam
29. januar 2015 10:18

Søndag løb den 42. version af løbet af stablen – denne gang i en 57 km lang version og som altid i klassisk stil. Martin Møller blev nummer 55 i løbet, slået med cirka 10 minutter af den norske vinder, Tord Asle Gjerdalen.

- Terrænet er stor set fladt og derfor bruger de fleste eliteløbere ikke festesmøring på skiene, så man udelukkende bruger stagning og armene fra start til mål.

Læs også Dobbelt grønlandsk triumf ved DM i langrend

- Jeg hang godt med fra start, men måtte slippe førerfeltet ved omkring 20 km. Farten var meget høj hele vejen. Jeg har ikke trænet specielt på stagning, så jeg viste godt, at det ville blive vanskeligt at hænge med dem, som satser specielt på løb som disse.

- Jeg er mellemtilfreds med at blive nummer 55 i løbet. Der er rigtig mange gode løbere med, men jeg ville selvfølgelig gerne have hængt med i førerfeltet noget længere, fortæller Martin Møller.

Over 6.000 deltagere gennemførte det prestigefyldte løb, som er en del af langrendsløbernes internationale marathon cup.

Nu er Martin Møller hjemme i Nuuk igen, hvor han lægger sidste hånd på træningen frem mod VM i den svenske by Falun. Mesterskabet begynder den 18. februar.