Møde i FN's Permanente Forum for Oprindelige Folk fra næste uge

I denne uge begynder over 2000 repræsentanter for oprindelige folk fra hele verden at ankomme til New York. De kommer for at deltage i FN's Permanente Forum for Oprindelige Folk.
Foto © : KNR/Arkiv
14. april 2015 07:22

Hver år igennem de sidste 14 år er repræsentanter for alle verdens oprindelige folk kommet hertil, for igennem to uger at diskutere fælles problemer eller særlige problemer i deres hjemland. Problemer som de gerne vil have hjælp med, eller som de mener at verden bør informeres om.

Det er et betydningsfuldt organ ved FN, idet alle deres overvejelser og dokumenter kommer videre i FN-systemet og ofte danner baggrund for andre dele af FN's arbejde, såvel som for beslutninger som FN tager.

I år skal der blandt andet fremlægges konklusionerne fra den store World Conference on Indigenous Peoples som blev afholdt i FN sidste september, med blandt andet deltagelse af ICC-Grønland.

 

Fokus på ungdom og selvmord

Andre store temaer i år, er ungdom og selvmord. For eksempel i Canada, hvor ungdomsselvmord er et ualmimdeligt stort problem blandt unge inuit og indianere i alderen mellem 15-25 år. De begår selvmord 11 gange så ofte, som andre canadiere.

Selvmordsproblemet er i det hele taget et meget stort problem blandt mange oprindelige folk i hele verden.

Et vigtigt punkt på dagsordenen bliver desuden diskussion om implementeringen af FN-erklæringen om de oprindelige folks rettigheder.

FN's Permanente Forum for Oprindelige Folk bliver i år afholdt fra på mandag den 20. april og frem til 1. maj.