VIDEO Mærkesag for Partii Naleraq: Egenproduktion af madvarer

Partii Naleraq vil arbejde for, at grønlandsk kød bliver udnyttet bedre. Hans Enoksens parti vil ligeledes tage initiativ til, at mange af de fødevarer, der i øjeblikket importeres, bliver produceret her i stedet.
28. oktober 2014 12:28

 - Vi importerer kød og andet fra dyr, der er fedet op med vækstfremmere. Det er ikke sundt. Vi har meget sundere madvarer her i landet, som vi i højere grad bør værdsætte og udnytte optimalt.

- Vi importerer masser af mad, som oveni købet er dyr i fragt. Hvis det skal mindskes, må vi udnytte landets ressourcer bedre. Og som vi ser det, ville det også løfte økonomien meget, siger Hans Enoksen til KNR.

Staten skal vise vejen
Grønlandsk kød skal forhandles flere steder og de butikker, der allerede eksisterer, skal udvikles og forbedres. Partii Naleraq vil ligeledes have statens virksomheder til at købe flere grønlandske produkter.

- Børnehaver, alderdomshjem, sygehuse, kollegier og hoteller skal tage ansvar for at løfte samfundet. Og på denne måde bringe os tættere på selvforsyning, siger formanden.

Partiet vil også gøre en indsats for, at rensdyrflokke og moskusokser flyttes, så de kan fanges flere steder. Muligheden for at få mere kvæg til Grønland skal også undersøges.

- Mulighederne for at drive landbrug, kvæg, kyllinger og svin bør undersøges. På den måde kan vi selv producere de produkter, vi importerer, siger Hans Enoksen.