BILLEDER Mænd på snescootere i Qooqqut terroriserede rensdyr

<p><strong>Fire mænd på to snescootere og tre aggressive hunde jagede rundt med en flok rensdyr, som søgte tilflugt i den kolde fjord uden at turde komme op igen. Det så 15 vidner fra et nærliggende skib i weekenden.</strong></p>
Skrevet af Camilla Dam
24. marts 2015 14:02

En flok rypejægere, der skulle have været på en hyggelig tur inde i Qooqqut i weekenden, var øjenvidner til det uhyggelige scenarie, hvor unge mænd med snescootere og kamphunde kørte efter rensdyr og skræmte dem ned til vandet. En episode, som politiet nu efterforsker.

Episoden udfoldede sig søndag morgen,  da en en båd med turister sejlede passagerne ind til Qooqqut, hvor snescootere bevidst kørte efter rensdyrene og skræmte dem ned til vandet, fortæller et vidne, som ønsker at være anynom, til KNR.

 


Rensdyr i vand et sjældent syn


Tre rensdyr svømmede rundt i vandet og var for skræmt til at gå i land, da de vidste, hvad der ventede dem, hvis de forsøgte, fortæller vores kilde. 

- Jeg har sejlet i over 30 år som sømand og har været på rensdyrjagt i alle somre, og jeg har aldrig set rensdyr i vandet - og det, jeg så, var usædvanligt, fortæller vores kilde.

Der var nyfalden sne, da rypejægerne sejlede ind til Qooqqut, og der var mange tydelige spor af snescootere, der havde kørt oppefra og ned til vandet.

Mens det stod på, ringede vores kilde til politiet i Nuuk for at anmelde episoden for, som han siger, han ville være medskyldig, hvis han bare bare så til uden at gøre noget.    

 

Forening tager afstand


Snescooterforeningen i Nuuk Qamutit, der har omkring 100 medlemmer, tager stor afstand til episoden.

Foreningens bestyrelse understreger, at man som medlem af Snescooterforeningen Qamutit er med til at vise omverdenen, at forsvarlig snescooterkørsel hverken ødelægger naturen eller er til fare for dyrelivet.

- Derfor tager Qamutit stor afstand til weekendens hændelse, om den så er sand eller ej. Vi håber at denne meddelelse kan give stof til eftertanke.

- Men vi er samtidig klar over, at det er de få, som ødelægger det for alle andre, og at det ikke er alle individer, som har samme tilgang til sund fornuft, skriver foreningens formand, Lars Boris Pedersen, i en facebookopdatering.

Politiet i Sermersooq har iværksat undersøgelse af, om der er sket en lovbrud i forbindelse med episoden i Qooqqut, hvor fire mænd med snescootere kørte efter rensdyr og skræmte den ned i  vandet.