Mænd hængt ud som børnelokkere

De seneste dage er flere mænd blevet beskyldt for at være pædofile børnelokkere. Deres identitet er blevet lagt frem, frit tilgængelig for alle på Facebook. Men det kan ende med alvorlige straffe for dem, der har delt billeder og tekst.
Politimester Bjørn Tegner Bay
Politimester Bjørn Tegner Bay Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Mads Pedersen
16. maj 2017 15:25

Flere mænd er på Facebook blevet beskyldt for at prøve at lokke børn i en 'sort bil'. Mændene er blevet hængt ud på Facebook navn og billeder med en påstand om, at de er børnelokkere. 

LÆS OGSÅ Ny mulig sag om børnelokkere

Men det er ulovligt at hænge folk ud på den måde, lige meget om påstandene er sande eller usande. I værste fald kan det betyde en anstaltanbringelse for den eller dem, der bringer den slags oplysninger om andre.

FAKTA

19. april henvendte to skoleelever sig til deres lærer og fortalte, at de var blevet forsøgt lokket med penge af to mænd til at komme ind i en bil. Siden har folk fortalt om to forsøg på at lokke børn i en bil.


Kommuneqarfik Sermersooq har været ude og advare forældre. Det skete den 4. maj, da kommunen meddelte, at en pige var blevet antastet af to maskerede mænd i en sort bil ved Juniorklubben Qajaasat i Nuuk-bydelen Nuussuaq.   

Det fortæller politimester Bjørn Tegner Bay. 

- Hvis man påstår noget så alvorligt, som at en person er dømt eller krænker børn, og det faktisk viser sig ikke at være rigtigt, så er vi oppe i den alvorlige ende af skalaen, siger Bay.

Han gør det klart, at her er tale om noget af så alvorlig karakter, at en tur i anstalten kan blive konsekvensen.

- Det er simpelthen ikke i orden, at man urigtigt påstår noget, der er så alvorligt om folk. Der kan vi sagtens være oppe og tale om både store bøder og i alvorlige situationer kan man sagtens tale om anstaltanbringelser, siger Bjørn Tegner Bay til KNR.

Se mere om emnet tirsdag aften i Qanorooq. 

LÆS OGSÅ Ny mulig sag om børnelokkere

LÆS OGSÅ Ny mulig sag om børnelokkere