Måling: 3/4 af befolkningen ønsker uranafstemning

Af meningsmålingen i dagens Sermitsiaq fra HS-analyse fremgår det, at hele 71 procent af de adspurgte er "enige" eller "delvist enige" i, at der skal afholdes en folkeafstemning om uran.
Urani? Naamik Foto © : Dennis Rosing Ingemann/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
21. november 2014 11:49

Ud over en egentlig meningsmåling om partiernes indbyrdes styrke som fremgår af dagens gratis avis, har analysebureauet spurgt 759 repræsentativt, udvalgte vælgere om en række af valgkampens delemner.


Og der er flertal iblandt alle partiernes vælgere for folkeafstemningen om Uran. Ikke overraskende flest hos IA, hvor 76 procent støtter den tanke. Blandt Siumut-vælgerne støtter 53 procent en uranafstemning.


Lufthavnsprojekt mangler opbakning
Til gengæld er der ikke megen opbakning til lufthavnsbyggeriet i Qaqortoq. Kun 40 procent af de adspurgte er "enige" eller "overvejende enige" i de planer. 


Kun Siumut kan præstere et lille flertal på 51 procent for lufthavnsplanerne. I de andre partier er kun cirka en tredjedel for planerne - mest upopulær er Qaqortoq-lufthavnen hos Demokraterne, hvor kun cirka hver fjerde går ind for projektet. 


HS-analyse har også spurgt om blandt andet holdningerne til kommuneopdelingerne, privatisering af selvstyreejede selskaber og skatteudligning.


Støtte til IA/Siumut-koalition
Og endelig har de bedt om folks holdning til en bred koalition mellem Siumut og IA.


Her er hele 68 procent "enige" eller "overvejende enige" i den idé. Flest hos Siumut, hvor hele 72 procent håber på den store koalition, mens lidt over halvdelen - 53 procent - synes det er en god ide blandt dem, der vil stemme på IA.


Alle resultaterne kan læses i dagens udgave af Sermitsiaq, som ovenikøbet uddeles gratis hos alle forhandlere.