Lufthavnsbyggeri i Qaqortoq er stadig en mulighed

Meget tyder meget på, at det mest fordelagtige samfundsøkonomisk set vil være ikke at bygge en lufthavn i Qaqortoq.
31. marts 2015 12:14

Det er i alt fald konklusionen i en rapport  - en såkaldt samfundsøkonomisk konsekvensvurdering af ændringer i infrastrukturen i Sydgrønland - som det tidligere Naalakkersuisut har bestilt Rambøll til at lave.

Læs også ANALYSE Rapport om lufthavn i Qaqortoq tegner dystert billede

Men rapportens konklusion får ikke Naalakkersuisoq for finanser og råstoffer Andreas Uldum til at lukke pengeposen helt i - i hvert fald ikke endnu.

-Jeg vil forholde mig til den samlede plan, der kommer fra Knud Kristiansens side, hvor der kommer en strukturplan for lufthavnsområdet. Så enkelte dele vil jeg på nuværende tidspunkt undlade at kommentere på, siger Andreas Uldum, der har læst den såkaldte samfundsøkonomisk konsekvensvurdering af ændringer i infrastrukturen i Sydgrønland.

Læs også Rapport: Lufthavnsbyggeri i Qaqortoq ikke samfundsøkonomisk fordelagtigt

På spørgsmålet om, hvorvidt han anerkender rapportens resultater, svarer han, at han ikke på nuværende tidspunkt, har et grundlag for at betvivle rapporten.

Men han har endnu ikke været helt nede i detaljer i rapporten.

- Mener du, økonomisk set, at det er forsvarligt at bygge en lufthavn i Qaqortoq efter at have læst denne her rapport?

-  Jamen som sagt, så vil jeg forholde mig til hele planen. Altså hvis man tager seks dele, og så piller en ud af det, så synes jeg ikke, at det er fair at sidde og kommentere på enkelte dele af det. Men som sagt, så vil det indgå i den samlede vurdering, når hele planen den foreligger, siger Andreas Uldum.