Lidegaard ønsker Grønland tillykke med valget

Fra de anden ende af Rigsfællesskabet ønsker den danske udenrigsminister Grønland tillykke med nattens valgresultat. Ministeren ser frem til at samarbejde med det kommende naalakkersuisut - uanset sammensætningen, lyder det.
29. november 2014 09:49

- Lad mig starte med at ønske et stort tillykke til alle de grønlandske partier og det grønlandske folk for en flot valgkamp og et flot valg.

Sådan lyder det fra den danske udenrigsminister udenrigsminister Martin Lidegaard (Rad.). Selv om nattens valgresultat er præget af stor splittelse hos vælgerne mellem Siumut og Inuit Ataqatigiit, er han fortrøstningsfuld, når det gælder om at få et solidt naalakkersuisut stablet på benene.

- Jeg håber, at uanset hvilken regering, der bliver mulig i det nye landsting, så vil det være en regering, der forsøger at samarbejde bredt. Det er altid at foretrække, når man står over for problemer. Det har vi jo også prøvet i Danmark - og det er ikke altid let, skal jeg hilse at sige hernede fra - men det er at foretrække, hvis det, man vil, er at tiltrække investorer og få lavet langsigtet løsninger på de problemer, der er.

Klar til et styrket grønlandsk-dansk-samarbejde

Og samarbejde intern i Grønland har stor betydning, også for forholdet til Danmark, som i de senere år bl.a. har gået på at trække nye investeringer til Grønland, siger Martin Lidegaard.

- Det arbejde forventer jeg vil fortsætte, for det er nødvendigt, hvis der skal komme rigtigt liv i Grønlands økonomi. Og jeg kan i hvert fald sige fra den danske regering, at vi er klar til alle de områder, som en ny grønlandsk regering måtte finde relevante. Jeg synes, at Grønlands har rigtig meget at give hinanden. Hernede i Danmark har vi for længe siden fundet ud af, at vi har brug for Grønland i Rigsfællesskabet. Vi har stor nytte af Grønland, og derfor håber vi også, at Grønland har lyst til at styrke samarbejdet endnu mere og sammen også kan gøre godt for det grønlandske samfund.