Leth melder sig i koret af kvote-kritikere

05. maj 2017 14:58

Bestyrelsesformand for Polar Seafood og Grønlands Erhverv, Henrik Leth, advarer politikerne mod at give flere fiskekvoter til de mindre fiskere, som Naalakkersuisut ellers har igangsat.

Til Berlingske Business siger Henrik Leth, at det vil kunne kaste Grønland ud i kaos.

Advarslen kommer, efter tidligere naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Hans Enoksen, har reduceret de store rederiers kvoter. Og der er udsigt til, at rederierne mister yderligere kvoter til fordel for mindre fiskere ved en kommende reform af fiskeriet.

Dermed melder han sig i koret af kritikere, der også tæller GE og SIK, som du kan læse her:

Det vil ramme rederier som Polar Seafood og Royal Greenland økonomisk og dermed også landskassens indtjening, mener Henrik Leth.

Og så vil det samtidig betyde, at mindre fiskere vil få svart ved at købe nye skibe for at kunne leve op til at fiske kvoterne op, mener han.

- Med den model vil Grønland blive fattigere, og fiskerierhvervets kreditværdighed vil blive reduceret eller helt forsvinde, da nye aktører i erhvervet formentlig er ude af stand til af få finansieret investeringer i en ny rejeflåde.

Hverken formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen eller Hans Enoksen har ønsket at kommentere kritikken over for Berlingske.