Lars-Emils beskidte gryde kostede landskassen kvart million kroner

960.421 kroner. Det lød regningen på, da Lars-Emil Johansens formandsbolig skulle repareres efter en omfattende vandskade i slutningen af 2014. Selvstyret måtte betale selvrisikoen på en kvart million, mens forsikringen dækkede resten.
Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Kenneth Elkjær
20. december 2016 11:56

Formanden for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen, forlod en aften i oktober 2014 sin formandsbolig i Nuuk-forstaden Qinngorput for at løbe et ærinde.

Da han vendte tilbage en time senere, var boligen fyldt med vand, fordi han havde sat en beskidt gryde i blød i håndvasken.

- Jeg var ved at blødgøre en gryde, som jeg havde kogt noget grønlandsk mad i, og jeg havde travlt og var på vej ud af døren, og så glemte jeg at slukke for vandhanen. Da jeg kom hjem igen en time senere, var der sket en oversvømmelse i køkkenet, siger Lars-Emil Johansen. 

Måtte flytte ud

Dagen efter måtte han flytte i en midlertidig bolig i et år, mens formandsboligen blev renoveret efter skaderne.

Vandskaden har Lars-Emil Johansen selv fortalt om på Facebook, og han har også tidligere udtalt sig til avisen AG om uheldet. Det er dog første gang, at prisen på de omfattende skader ser dagens lys.

I alt lød prisen på reparationerne på 960.421 kroner. Selvstyrets forsikring dækkede de 710.421 kroner, mens Selvstyret betalte selvrisikoen på 250.000 kroner.

Ikke stolt

Ifølge Lars-Emil Johansen blev alle gulve i huset samtidig skiftet efter en beslutning fra Selvstyret, ligesom der blev foretaget andre reparationer. Men udgifterne for det arbejde er ikke en del af de 960.421 kroner. Det beløb er kun for reparationer efter vandskaden, oplyser Selvstyret til KNR.

Idag - to år efter - er den tidligere Siumut- og landsstyreformand flyttet tilbage i formandsboligen i Qinngorput. Han fortæller, at han er ked af uheldet og de omkostninger, der har været forbundet med det.

- Jeg er selvfølgelig ikke stolt af den vandskade, jeg påførte. Men det var naturligvis ikke med overlæg, siger han til KNR.