Lars-Emil jubler over indrømmelse

04. marts 2005 18:22

Udenrigsminister Per Stig Møller har i et svar i Folketinget nu lovet at rette nogle forkerte oplysninger FN har fået. Et svar, der gør folketingsmedlem Lars-Emil Johansen (S) rigtig glad.

- Jeg synes det er et kanon-svar jeg har fået fra udenrigsministeren, siger Lars-Emil Johansen.

Svaret fra Udenrigsministeren kommer efter, at Lars-Emil Johansen på vegne af den Nordatlantiske Gruppe har stillet en række spørgsmål.

Spørgsmålene har handlet om en række pressemeddelelser og referater der sendt til FN. Deri stod der, at Færøerene og Grønland slet ikke havde ønske om at blive selvstændige.

Og nu har udenrigsministeriet altså lovet, at korrigere disse oplysninger. Ifølge Den Nordatlantiske Gruppe har Udenrigsministeren d. 1. marts 2005 givet følgende svar på vegne af regeringen:

”Regeringen er indstillet på at kontakte de respektive FN organer med henblik på at korrigere de elementer i de udsendte referater/pressemeddelelser, som ikke på dækkende vis beskriver situationen på det pågældende tidspunkt.”

Et svar der får Lars-Emil Johansen til at uddele sjældne roser til regeringen.

- I svaret erkender udenrigsministeren, at der har været forkerte oplysninger der er blevet givet til FN, senest i 2001. Folk der erkender fejl skal ikke kanøfles, de skal roses. Således også regeringen. Jeg synes, det er stærkt at udenrigsministeren erkender fejl og lover at rette de forkerte oplysninger, siger Lars-Emil Johansen.