Landstinget klar til forårssamling

22. marts 2005 09:58

Dagsordnen for Landstingets forårssamling ligger nu klar. Og det bliver nogle travle uger for politikkerne. De skal nemlig igennem ikke mindre end 124 forskellige punkter.

De mange punkter indeholder både egentlige lovforslag, beslutningsforslag og så spørgsmål til forespørgselsdebatter. Et beslutningsforslag kan typisk pålægge landsstyret, at lave en lov på området. En lov, der så siden hen skal stemmes om. Forespørgselsdebatterne er derimod mere en åben politisk diskussion af forskellige emner.

De mange forslag kommer både fra landsstyret og fra de menige medlemmer af landstinget. Der er forslag fra både regeringspartierne samt partierne i oppositionen.

Skulle man kigge kort på et par af forslagene, så er der forslag om en lukkelov for forretningerne. Der er også et forslag om nye afgifter på sukkervarer, altså på slik og sodavand. Og så er der et forslag om en opstramning af reglerne om bingo.

Udover de mange forskellige spørgsmål og forslag, så kommer landsstyret også med en række redegørelser. Det er for eksempel den store økonomiske redegørelse samt en udenrigspolitisk redegørelse.

Landstingets forårssamling begynder fredag den 15. april og slutter igen tirsdag den 10. maj.