Landslægen beroliger om coronasmittetilfælde i Nanortalik

Landslæge Henrik L. Hansen mener ikke, der er fare for yderligere smitte efter det smittetilfælde, der i går blev konstateret i Nanortalik.
Det nye tilfælde af coronasmitte i Nanortalik udgør ikke nogen risiko i byen, fordi besætningen på skibet ikke må komme i land i Grønland mere, siger landslægen. Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
25. juli 2020 17:14

-  Der er ikke noget nyt i dag. Bortset fra at vi har foretaget en ny test af den smittede, og den bekræfter, at der var tale om en positiv test, fortæller landslæge Henrik L. Hansen.

- Men i forhold til befolkningen i Sydgrønland, så er det ikke noget, der udgør nogen risiko, fordi besætningen på skibet ikke må komme i land i Grønland mere. Og Sundhedsvæsenet har fuld tillid til, at det forbud bliver overholdt af skibets kaptajn, siger han.

Gårsdagens positive testperson er den eneste, der har kunnet sprede smitte. Og det udgør ikke nogen risiko, mener Henrik L. Hansen.

Forventer ikke yderligere smittetilfælde

- Så vi forventer ikke, at opleve nogen sprittespredning i Nanortalik. Men er der nogen, der har haft tæt kontakt med nogen fra skibet, og de inden for de næste 14 dage bliver syge med symptomer som hoste eller feber, så skal de henvende sig til sundhedsvæsenet, og så vil de blive testet.

 Men gårsdagens smittetilfælde bekræfter blot, at vi stadig skal være agtpågivende over for corona.

- Hele denne sag viser jo blot, at coronavirus stadig er her. Og den vil blive ved med at komme - også til Grønland.

Overhold fortsat coronarestriktionerne

- Ude omkring i verden går det jo ikke særligt godt med hensyn til corona. Og derfor skal vi hele tiden være på vagt. For det er ikke sidste gang, vi vil opleve smitten her, lyder det fra Henrik L. Hansen.

- Derfor er det helt afgørende, hvis vi skal undgå en omfattende epidemi i Grønland, at alle fortsat overholder de gældende retningslinjer: Holde afstand, have god håndhygiejne og ikke kramme hinanden. For ellers kommer smitten pludselig igen, siger landslæge Henrik L. Hansen.