Landsholdet skal på græs

Selv om underlaget er fremmed, er ambitionerne klare hos det nye makkerpar i spidsen for herrernes fodboldlandshold, som om godt en uge drager på mini-træningslejr i Island forud for Island Games.
Skrevet af Mads Fisker
10. juni 2011 11:30

Tønnes Berthelsen og Rene Olsen skal lægge taktikken, og de forsikrer at have gjort sig yderst umage for at finde frem til netop de spillere, der skal eksekvere den.

- Det har været en lang proces at få udtaget det hold, der i næste uge rejser til Island for at forberede sig. Målsætningen ved Island Games er at vinde gruppespillet - og i det hele taget at vinde hver gang, siger Rene Olsen.

Grønland er kommet i pulje med Rhodos, Menorca og Jersey, og kun pulje-vinderen går videre til semifinalen. Grønland spiller den første kamp den 26. juni, hvor modstanderen er Rhodos, og den 27. juni hedder modstanderen Menorca. Den indledende rund afsluttes med kampen mod Jersey den 28. juni.

Landsholdet vil under træningslejren i Island træne to gange dagligt og spille to træningskampe. Altsammen på græs, da det er vigtigt, at spillerne får føling med det uvante underlag, før det går løs ved turneringen.

Tønnes Berthelsen stopper i øvrigt som landstræner efter Island Games uanset, hvordan det ellers måtte gå med at indfri de høje ambitioner.

Her er puljefordelingen hos herrerne:
Pulje A:
Jersey
Menorca
Rhodos
Grønland

Pulje B:
Isle of Wight
Alderney
Gibraltar
Ynes Mon

Pulje C:
Guernsey
Gotland
Isle of Man
Falklandsøerne

Pulje D:
Åland
Saaremaa
Western Isles