Institut for Menneskerettigheder: Lærere skal undervise i børns rettigheder

Lærerstuderende i Grønland bliver ikke klædt godt nok på til at undervise i børns rettigheder. Det skriver Institut for Menneskerettigheder på deres hjemmeside.
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
15. oktober 2017 14:22

De grønlandske lærerstuderende kan derfor ikke varetage deres rolle som myndighedsperson godt nok, når de ikke har de rette kompetencer til at undervise i børns rettigheder.

Det viser et nyt studie fra MIO og Institut for Menneskerettigheder, der stiller skarpt på, hvordan grundlæggende friheds- og menneskerettigheder samt børns rettigheder er repræsenteret i den grønlandske læreruddannelse.

- For at grønlandske børn får det bedste fundament i livet og for deres videre uddannelse er det afgørende, at kommende lærere gennem deres grunduddannelse får kompetencer til at efterleve og være med til at sikre børns grundlæggende rettigheder, udtaler Cecilia Decara, som er teamleder for uddannelse ved Institut for Menneskerettigheder.

Derfor anbefaler de sammen med MIO, at der indarbejdes tydelige læringsmål i den nye studieordning, som behandler børns rettigheder og de grundlæggende menneskerettigheder, der har relevans for lærerprofessionen, skriver Institut for Menneskerettigheder på deres hjemmeside.