Foto: KNR

KNAPK: Kvoter handler om at blive valgt

De stadig mindre og stadig færre hellefisk i Diskobugten debatteres stadig. Under debatten i Isummersorfik torsdag aften sagde formanden for KNAPK, at politikernes håndtering af kvoter handler om at blive valgt til næste Inatsisartut-valg.

Hellefisken i Diskobugten bliver mindre og der bliver færre af dem. Alligevel uddeler Naalakkersuisut meget større kvoter end hvad biologerne anbefaler. Hos naturinstituttet er man ikke i tvivl om, hvad der har udløst Disko-krisen.

- Det meget høje fiskeritryk de seneste år spiller meget ind, siger Emma Kristensen, kommunikationschef hos Naturinstituttet. 

Der er blevet uddelt 990 ekstra licenser i løbet af de seneste fire år på trods af, at hellefiskebestanden falder og fisken bliver mindre.

- Med hensyn til indtægterne, så er de faldet drastisk og det er ikke underligt. Når vi taler om hellefiskene, så er der sket et fald med mange tons. Så det er økonomisk et meget stort beløb, siger Henrik Sandgreen, KNAPK.

LÆS OGSÅ Reglerne for hellefiskefiskeri bør strammes

Han mener, kvoterne bliver brugt i et politisk spil.

- Jeg føler, at jeg bør sige det. Det er meget ærgerligt, at der uddeles så mange licenser som en kompensation for at blive valgt, siger Henrik Sandgreen.

Formanden for KNAPK siger videre, at der må ske et bedre samarbejde, hvis forvaltningen af fiskeriet efter hellefisk skal forbedres. Den diskussion kan ikke fortsætte i en uendelighed, og han opfordrer til, at der bliver taget ansvar.

- Det er vigtigt med en forvaltning og at fiskerne selv må tage et medansvar, om de er jollefiskere eller bruger større fartøjer, siger Henrik Sandgreen.

LÆS OGSÅ Hellefiskekrisen i Diskobugten vil brede sig nordpå

LÆS OGSÅ Hellefiske-krise kan mærkes i kommunekassen

LÆS OGSÅ Små hellefisk rammer beskæftigelsen i Qasigiannguit

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!