Kvindes hashsmuglingsforsøg dømt til anstalt

Grønlands Landsret har i dag stadfæstet en dom, hvor en 33-årig kvinde blev idømt 6 måneders anbringelse i anstalt for forsøg på indsmugling af 930 gram hash
Skrevet af Andrea Christiansen
29. maj 2015 14:24

Den 33-årige kvinde havde anbragt hashen i shampooflasker i sin bagage, men hashen blev opdaget af toldvæsenets narkohunde i lufthavnen.

Ifølge anklagemyndigheden lagde landsretten vægt på en medgerningsmands forklaring i forhold til kvindens rolle. En forklaring, der iøvrigt støttes af teleoplysninger og oplysninger om kvindens økonomiske forhold.

 

Hash forening

Landsrettens stadfæstelse har betydet, at den 33-årige kvinde skal 6 måneder i anstalt, og det er en skærpet foranstaltning i forhold til den normale takst ved forsøg på indsrnugling af 930 gram hash.

- Der er flere skærpende elementer i sagen, som landsretten har lagt vægt på. Dels er forholdet begået i forening, dels har udførelsen haft et professionelt præg, idet de involverede blandt andet har forsøgt at skjule deres kommunikation for politiet. Dertil kommer, at den 33-årige kvinde har arbejdet som forsvarer og derigennem haft særlig indsigt i politiets efterforskningsmetoder, fremgår det af en pressemeddelelse fra anklagemyndigheden.

Kvinden, som har været tilbageholdt siden slutningen af februar, blev umiddelbart efter Grønlands Landsrets afgørelse i dag tilbageholdt med henblik på afsoning af de seks måneder i anstalt.