Kruse: Ny sælfangstkampagne i EU

OPDATERET d. 27/11-15. I 2012 oprettede KNAPK Inuit Sila-kampagnen med støtte fra Selvstyret. Den skal sprede viden om Inuit-undtagelsen, som gør, at vi har en særaftale for salg af sælskind til Europa.
Foto © : Camilla Dam/KNR
25. november 2015 05:18

Men kampagnen er ikke lykkedes, siger naalakkersuisoq for fangst, Karl-Kristian Kruse, som derfor nu vil igangsætte en mere effektiv kampagne.

 - Det sker, fordi vi kan mærke, at selvom oplysningskampagner har kørt i løbet af de seneste år, er der stadig mange i Europa, der ikke kender til sælfangsten i Grønland, siger Karl-Kristian Kruse til KNR.

Læs også EU fastholder inuit-undtagelse for sælprodukter

Naalakkersuisoq præciserer at dette ikke skal ses som en kritik af Inuit Silas kampagne, men at han ønsker en mere effektiv oplysningskampagne.

Grønland har i flere år haft vanskeligheder med salg af sælskindprodukter i EU. Siden 2009 er salget til Europa faldet med 90 procent.

Kruse mener derfor, at der skal en ny kampagne til.

- Da vi var i Bruxelles, mødte vi flere medlemmer af EU, der manglede viden omkring sælskindsforordningen på trods af vores oplysningskampagner. Derfor synes vi, det er vigtigt, at fortsætte kampagnerne.

Læs også Inuit Silas sælkampagne får stor opmærksomhed

- De politiske repræsentanter i EU skiftes ud som alle andre medlemmer, derfor er det vigtigt at oplysningskampagner kører hele tiden i EU, siger naalakkersuisoq for fangst, Karl-Kristian Kruse.

Efter at et flertal i Europaparlamentet fastholdte den såkaldte inuit-undtagelse i EU’s sælskindsforordning, er det ifølge naalakkersuisoq  EU, der skal betale fot den planlagte kampagne.