Kronprinsen skal sælge hellefisk til japanerne

Når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary rejser til Japan i slutningen af måneden, er det blandt andet for at sælge grønlandske hellefisk, rejer og krabber.
Skrevet af Camilla Dam
13. marts 2015 15:25

Kronprinsparret går forrest, når der skal reklameres for grønlandske varer i den japanske hovedstad Tokyo fra den 26.-28. marts.

De kongelige ledsages af formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Karl Kristian Kruse, og den danske fødevareminister Dan Jørgensen. Sammen med en række erhvervsledere skal de øge japanernes kendskab til Grønland og de muligheder, der er i vores land og det arktiske område i det hele taget.

Musikalsk ledsages de af de to grønlandske band Nanook og Nive Nielsen & The Deer Children, som begge giver koncert.

Læs også Kronprinsen og Kim Kielsen tager til Japan

Kejserens masker og prins Henriks tupilakker
Kronprins Frederik skal ligeledes fortælle om Grønland som turistland. Og den 27. marts åbner kronprinsparret en stor udstilling, hvor prins Henriks samling af grønlandske masker bliver vist frem sammen med den japanske kejserfamilies store tupilak-samling.

Nuka K. Godtfredsens akvareller fra nationalmuseets udstilling ”Qanga - tegnet fortid” bliver ligeledes stillet til offentligt skue.

Til slut skal det handle om sælskind, når japanske designere fra den anerkendte design- og modeuddannelse Mode Gakuen viser, hvordan de har gjort brug af skindet i samarbejde med Great Greenland og Kopenhagen Fur. Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og den øvrige delegation besøger siden stormagasinet Tokyo Honten, hvor grønlandske sælskindsprodukter sælges.

 

Nuka K. Godfredsens første fortællinger om Grønlands historie er blevet oversat til japansk i forbindelse med det fine besøg, og så har de bygget en seks meter høj iglo midt i Tokyo.