Konference sætter fokus på mindre bosteder

Tirsdag begynder en to-dages konference om mindre bosteder her i landet.
Foto © : Kristensensen A.H
Skrevet af Inge S. Rasmussen
30. maj 2017 06:28

Konferencen finder sted i Nuuk og er arrangeret af Selvstyret. Den bliver officielt åbnet af Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger, Erik Jensen.

Derefter følger Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Energi, Hans Enoksen, og formanden for bygdernes landsforening KANUNUPE, Jens Kristian Therkelsen.

Konferencen for mindre bosteder er opdelt i tre overordnede emner. Det første tema bliver ”Fremtidens bygder og mindre bosteder”. Her bliver det Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen der fremlægger det første oplæg om miljøforhold i bygderne.

Det næste hovedemne bliver ”Skabelse af gode rammer for reel erhvervsudvikling, forsyning og levedygtig private arbejdspladser”, hvor konferencens deltagere skal debattere på baggrund af oplæg fra Center for Arktisk Teknologi og KNI A/S.

Oplæggene på anden dagen af konferencen, onsdag den 31. maj, kommer hovedsageligt til at dreje sig om levevilkårene for børn og unge.

Dagens to første oplæg kommer til at handle om uddannelsesløft i bygderne. Og efterfølgende bliver det Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen, Sara Olsvig der kommer med et oplæg om indsatser på socialområdet i bygderne.

Konference vil blive sluttet af med af at deltagerne bliver inddelt i arbejdsgrupper som skal diskutere og efterfølgende komme med anbefalinger i forhold til konferencens tre hovedemner.