Kommuner: Ringe udsigt til jobs til førtidspensionister

Kommune Kujalleq og Kommuneqarfik Sermersooq bakker op omkring Naalakkersuisuts lovsforslag om at aktivere flere førtidspensionister på arbejdsmarkedet. Men lokalpolitikerne frygter, at det bliver svært at finde arbejde til den nye gruppe af arbejdssøgende.
Kommuneqarfik Sermersuumi artukkerneqarnissaq ernummatigineqarpoq. Foto © : KNR
Skrevet af Sara K. Jakobsen
19. september 2014 17:12

- Vi er selvfølgelig enige i deres forslag. Men det bliver en stor udfordring for os, fordi det kan blive svært at finde arbejdspladser til førtidspensionister i de forskellige byer, siger kommunalbestyrelsesmedlem i Kommuneqarfik Sermersooq Iddimanngiiu Bianco fra IA.

 

Kommune Kujalleq er dog lidt mere optimistisk.

 

- Jeg håber, at vi får mulighed for at finde flere arbejdspladser, hvis loven træder i kraft, siger kommunalbestyrelsesmedlem i Kommune Kujalleq Simon Simonsen.

 

Læs også VIDEO Martha Lund Olsen vil mobilisere aktive førtidspensionister

 

- Det er rigtig nok, at der er stor arbejdsløshed i Kommune Kujalleq, men jeg mener, at der er muligheder, hvis hvis man søger alternative løsninger.

 

Kommuneqarfik Sermersooq er i forvejen økonomisk belastet både på grund af udligningsreformen, fortæller Iddimanngiiu Bianco.

 

Læs også Førtidspensionist kæmpede sig tilbage på arbejdsmarkedet

 

Naalakkersuisuts lovforslag om at finde arbejdspladser til førtidspensionisterne vil derfor belaste kommunens økonomi endnu mere, hvis kommunen pålægges nye opgaver.

 

- Vi synes ikke tallene er realistiske, derfor frygter vi også, at vores økonomi kan blive endnu mere belastet, hvis Selvstyret vil spare på førtidspensionen, forklarer kommunalbestyrelsesmedlem i Kommuneqarfik Sermersooq Iddimanngiiu Bianco.