Kommunefogeder hædret for mange års tro tjeneste

Det kræver sit at være kommunefoged i Grønland. Det kan være et barsk og til tider ensomt job at skulle håndhæve loven i en bygd, hvor man som kommunefoged som regel kender de implicerede i for eksempel voldssager
Edvard Immanuelsen i Kangersuatsiaq får overrakt sit diplom for 25 års tro tjeneste som kommunefoged. Foto © : Grønlands Politi
Skrevet af Inge S. Rasmussen
27. september 2016 11:53

I sidste uge blev to kommunefogeder hædret af Grønlands Politi for 25 års lang og trofast tjeneste. Det gjaldt Edvard Immanuelsen fra Kangersuatsiaq og Jørgen Isak Christensen i Upernavik Kujalleq, der begge fik overrakt diplomer af repræsentanter fra politi-ledelsen.

- Vi sætter meget pris på kommunefogedernes indsats i bygder over hele landet. De assisterer politiet i Grønland på glimrende vis de steder, hvor vi ikke har politistationer, sagde Preben Westh der er regionsleder for Grønlands Politi i Qaasuitsoq-regionen, der uddelte diplomerne til de to jubilarer.

Regionslederen oplyste ved samme lejlighed, at der politiledelsen vil indføre en forbedret, fælles uddannelse for alle kommunefogeder fra hele landet.

Som det er i dag, modtager kommunefogeder en uddannelse af en uges varighed. De bliver blandt andet uddannet i selvforsvar, håndtering af selvmordstruede samt anholdelse og afhøring.

Foto © : Grønlands Politi

Kommunefoged Jørgen Isak Christensen med sit diplom (nr. 2 fra venstre) sammen med Lars Kirkegaard (til venstre), stabschef, Henrik Mikkelsen, chefpolitiinspektør, og Preben Westh (yderst til højre), regionsleder, alle fra Grønlands Politi.