Kommune Qeqertalik har fået ny administrerende direktør

Kommune Qeqertalik har ansat en administrerende direktør. Det er konsulent Hans Peter Poulsen, der nu som direktør skal stå i spidsen for overgangsperioden for den nye kommune i nord.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
23. november 2017 09:22

Hans Peter Poulsen er cand. scient. Adm.  fra Ilisimatusarfik og McGill University i Montreal.

Forud for direktørjobbet har han arbejdet som konsulent i Kommune Qeqertalik og har stået for den nye strukturform der kendetegner den kommende kommune.

- Organisationsformen er helt ny i Grønland, og den har baggrund i vores kultur og skal være med til at vise at vi er med i globaliseringen, og skal så arbejde videre med at implementere arbejdet fra overgangsperioden, lyder det fra kommende borgmester i Kommune Qeqertalik Ane Hansen (IA).

Hun oplyser at Hans Peter Poulsen også har deltaget i arbejdet med at dele Qaasuitsup Kommunia. Et arbejde der har  været stor udfordring for alle, anfører Ane Hansen, som for nylig var ude og kritiserer den anden nordkommune, Avannaata, i forbindelse med ansættelsen af kommunale medarbejdere.

- Overgangsudvalget lægger vægt på, at rekruttere veluddannede grønlændere, derfor glæder det os meget, at vi kunne ansætte Hans Peter Poulsen som administrerende direktør i overgangsperioden. Hans Peter Poulsen skal også arbejde for og sikre sig, at man rekrutterer veluddannede grønlændere i Kommune Qeqertalik.