Kommune chokeret over krænkelser

Ukaliusaq-skolen i Nuuk aflyste i onsdags sidste skoledag, efter nogle grænseoverskridende hændelser. Her blev nogle elever på skolen tapet fast og fik trukket deres bukser ned, mens andre elever tog billeder.
Atuarfik Ukaliusaq Foto © : Simon Uldum

Direktør i forvaltningen Børn og Skole i Kommuneqarfik Sermersooq er rystet over hændelsen og kalder til handling.

- Jeg synes vi skal tage det meget alvorligt, da denne ydmygende handling kan have konsekvenser for de unge. Derfor bør vi diskutere hvordan vi skrider ind, overfor sådan noget, siger Helene Broberg Berthelsen.

I onsdags blev en 14-årig pige bundet til en stolpe i skolen og fik trukket bukserne ned, mens en gruppe skoleelever optog det. Det samme skete for en dreng fra 7.klasse.

Helene Broberg Berthelsen fortæller, at alle skolerne ellers har regler omkring afholdelse af sidste skoledag.

 - Vi har holdt møde med politiet i dag og spurgt om disse regler, vi følger i dag er tilstrækkelige. Dertil har vi nedsat et udvalg, der skal kigge nærmere på det, ligesom de unge også skal gives mulighed for at snakke om det i skolen.

Hun opfordrer også elever og forældrenes repræsentanter til at tale om det, der skete.

 - Det vil også være fint hvis forældrenes repræsentanter selv tager sagen op. Det er også nødvendigt og en del af medansvaret, siger direktør i forvaltningen Børn og Skole i Kommuneqarfik Sermersooq, Helene Broberg Berthelsen.