Kommunalpolitik berører alle borgere

Selvom der er færre der stemmer til kommunalvalgene end til valgene til Inatsisartut, så betyder det ikke, at kommunalpolitikken er kedelig, siger to kandidater i Kommuneqarfik Sermersooq. Den er nemlig vigtig og berører alle, lyder det.
Asii Chemnitz Narup og Martha Lund Olsen underskriver aftale om børneråd
Arkiv: Asii Chemnitz Narup og Martha Lund Olsen. Foto © : Jonas Fievé/KNR
28. marts 2017 13:07

Kommunalpolitikernes forsøg på at kapre stemmer med løbesedler, bannerreklamer og opslag på facebook kan i flere tilfælde være skønne spildte kræfter.

For selvom politikerne får gjort sig synlige for vælgerne, så er der hele fire ud af ti stemmeberettigede, der bliver hjemme på valgdagen, hvis stemmeprocenten bliver den samme som ved de seneste to kommunalvalg. Og det er færre end ved Inatsisartutvalgene, hvor det er syv ud af ti der stemmer.

LÆS OGSÅ Kommunale emner trækker færre til stemmeurnerne

Men det betyder altså ikke, at kommunalpolitikken er kedelig, siger Martha Lund Olsen, der er kandidat til kommunalvalget for Siumut i Kommuneqarfik Sermersooq. For selvom det er Inatsisartut, der tegner de store linjer i landets politik, så har kommunalbestyrelserne også en vigtig rolle, mener Martha Lund Olsen.

- Rammerne bliver lavet af Inatsisartut, men det er kommunalbestyrelserne, der beslutter, hvordan i det daglige skal køre, siger hun.

LÆS OGSÅ Martha Lund Olsen stiller op til kommunalvalget

Og ifølge nuværende borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup fra Inuit Ataqatigiit, så er det netop kommunalpolitikkernes beslutninger, der har stor betydning for borgerne.

- Kommunalbestyrelserne træffer rigtig mange vigtige beslutninger, lige fra du er lille bitte baby til du bliver gammel og alle familier bliver berørt af de beslutninger vi træffer, siger hun.

LÆS OGSÅ Kendte klar til kommunalvalg i Sermersooq

Og derfor lyder opfordringen fra borgmesteren.

- Så jeg håber at mange vil komme den 4.4 og give deres besyv med og bruge deres demokratiske ret., siger hun.

LÆS OGSÅ Demokraterne peger på IA-borgmester i Sermersooq