Kommunalforsker: Deling af KANUKOKA er det mindste problem

Hvis det står til et flertal i bestyrelsen for kommunernes landsforening, KANUKOKA, skal arbejdspladserne fra det nuværende hovedsæde i Nuuk fordeles til de resterende tre kommuner i sammenslutningen. Mens formanden for KANUKOKA frygter, at det vil svække sammenslutningen, mener Roger Buch, at KANUKOKA står over for større udfordringer.
Skrevet af Jonas Fievé
07. januar 2016 17:00

Roger Buch fra Danmarks medie- og journalisthøjskole, som netop forsker i kommunalpolitik, mener ikke nødvendigvis, at det er et problem, at administrationen fremover deles mellem tre kommuner.

- Den moderne tid, som vi lever i, med internet, e-mails og med mulighed for at mødes over Skype og lignende, så er der mange af de praktiske problemer, som snilt kan løses med den teknologi, som vi har i dag, siger Roger Buch til KNR.

Bestyrelsen er splittet

Formanden for KANUKOKA Palle Jeremiassen har advaret mod, at splitte administrationen, da han netop frygter, at KANUKOKA vil blive yderligere svækket, da han ikke mener, at de fremover kan levere den samme professionelle service som i dag. Roger Buch vil ikke udelukke, at det kan komme til at gøre arbejdet lidt mere besværligt i fremtiden.     

- Men man skal passe på med at overdrive, hvor besværligt det er. Mange af de aktiviteter, man sidder og laver, er ikke nogle der kræver store møder. Det er nogle ting, som man fint kan løse, selvom man sidder forskellige steder, siger Roger Buch.

Læs også Palle Jeremiassen: Dårlig idé at splitte KANUKOKA

Har langt større problemer

Han har tidligere givet udtryk for, at det kan være til ulempe for KANUKOKAs indflydelse på selvstyret at flytte hovedkontoret. Derfor mener han også, at sammenslutningen står over for langt større udfordringer.

- Den her idé med at dele administrationen op i tre og placere den i tre kommuner er ikke det, som er den alvorligste svækkelse. Den primære svækkelse er, at en af de fire kommuner har meldt sig ud og ikke mindst, at det er den største kommune i samarbejdet.

Læs også Kommunalforsker: Kommunikationen bliver mere besværlig