Kommunal uenighed om INI's fremtid

04. februar 2005 04:27

De grønlandske kommuner er stærkt uenige om, hvad der skal være fremtiden for Boligselskabet INI A/S. Det kan man se i de svar, der foreløbig er indkommet på et spørgeskema, som Boligdirektoratet sendte til kommunerne i november sidste år.

Her blev der lagt op til en åben diskussion om INI´s fremtid, hvor kommunerne fik mulighed for at vælge blandt de mange funktioner selskabet i dag varetager.

Radioavisen erfarer at yderpunkterne i de besvarelser Boligdirektoratet hidtil har modtaget, på den ene side består af Sisimiut og Maniitsoq, som er fuldt tilfredse med INI´s virke, mens de to østgrønlandske kommuner er absolut utilfredse, og ønsker at overtage boligadministrationen selv.

Andre kommuner ønsker at overtage dele af boligadministrationen, mens de godt kan forestille sig at INI kan være behjælpelig med dele af arbejdet.

Syv kommuner har endnu ikke svaret, Boligdirektoratet forventer at have alle svar i hus om nogle uger, så man i slutningen af denne måned kan give en samlet vurdering af INI’s fremtid.