Koalitionen: Det har været et travlt forår

I dag samles Inatsisartut for sidste gang i forårssamlingen, og spørger man partierne bag koalitionen, har det været en travl samling. I løbet af de 35 mødedage har de behandlet 71 punkter.
Afslutningen på forårssamligen 2016
Afslutningen på forårssamling 2016 Foto © : Jonas Fievé/KNR
03. juni 2016 13:27

- Det er en af de hårdeste forårssamlinger, jeg har været med til, lyder det fra politisk ordføre for Demokraterne, Justus Hansen.

Han mener også, at der har været lidt for mange forslag, som havde en nationalistisk slagside.

- Man har haft meget om de udefrakommende, som kommer og tager de lokales arbejde, og det med, at engelsk skal være andetsproget. Jeg har altid sagt, at dansk og engelsk skal være sidestillede, understreger Justus Hansen.

Som også i forårssamlingen har arbejdet for, at man fortsætter arbejde med at liberalisere talemarkedet. Det ventes dog, at det bliver sparket til hjørne på samlingens sidste dag.

Læs også Flertal imod en teleliberalisering

Siumut er tilfreds

Samlet set synes Jens-Erik Kirkegaard, som er politisk ordføre for koalitionen største parti Siumut, også, at det har været en travl men produktiv samling.

- Personligt er jeg glad for, at det blev bestemt, at der skal dannes en talsmandsinstitution for handicappede. Men jeg synes også, at vi har taget store skridt, ved at sætte rammerne indenfor minedrift af radioaktive råstoffer, siger Jens-Erik Kirkegaard.

Læs også Grønt lys for uraneksport

Mange spændende sager

Politisk ordføre for koalitionen mindste parti Atassut ser også tilbage på den næsten overståede forårssamling med stor tilfredshed.

Men det er især den politiske økonomiske holdbarhedsplan, som der blev fremlagt i slutningen af samlingen, som Steen Lynge fremhæver.

- Hvor de kommer med oplysninger om de udfordringer vi har men også forslag til, hvordan man kan løse tingene, siger Steen Lynge

Han ser derfor ser frem til efterårssamlingen, når den lovgivende forsamling igen trække i arbejdstøjet.

- Det her kræver, at vi alle sammen arbejder sammen for at når det bedste for Grønland, siger Steen Lynge.

Læs også Randi: Færre penge til velfærd