Knud Kristiansen afviser indgreb i Tele-Post-sag

Naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, kendte til Tele-Posts forsinkelse af liberaliseringen af telemarkedet, men sagde intet til Inatsisartut. Han afviser at gribe ind i sagen, før han har fået en orientering fra Tele-Post.
Karl-Kristian Kruse, Knud Kristiansen, Anda Uldum & Kim Kielsen Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
09. april 2015 14:41

Efter 2 dages larmende tavshed tager Atassuts naalakkersuisoq for bolig, byggeri og infrastruktur, Knud Kristiansen, bladet fra munden i sagen om den forsinkede liberalisering af telemarkedet.

I tirsdags kom det frem, at Tele-Post udskyder frigivelsen af teleydelserne på grund af store konsulentudgifter. Aftalen var ellers, at liberaliseringen skulle føres ud i livet fra 1. april i år.

Det har overrasket en række politikere - blandt andre Atassuts Steen Lynge og Demokraternes Justus Hansen.

Læs også Tele-udbyder kritiserer Tele-Post voldsomt

Kun Naalakkersuisoq og Tele-Post kendte til forsinkelse
Knud Kristiansen kendte til gengæld til forsinkelsen, men har ikke informeret hverken Inatsisartuts øvrige politikere, pressen eller befolkningen.

- Jeg mente, at det var for tidligt at komme med en udmelding eller noget af den art, men undersøgelsen stadig pågår, siger han.

IA's politiske ordfører, Naaja Nathanielsen, undrer sig over, at hun ikke er er blevet orienteret i sagen.

- Jeg regner med, at Inatsisartut får en orientering om situationen nu, hvor vi i medierne igen hører, at man er forsinket. Vi vil gerne have, at Naalakkersuisut fremadrettet beskriver, hvad de vil gøre. Jeg går ud fra, at der kommer en reaktion, siger hun.

Både Steen Lynge og Justus Hansen anklager Tele-Post for at blande sig i det politiske arbejde, og bevidst trække liberaliseringen i langdrag.

Læs også Billigere internet forsinket igen

Ingen handling fra naalakkersuisoq i denne omgang
Tele-Post selv har haft til at opgave at udregne, hvor meget de nye udbydere skal betale, for at benytte Teles eksisterende netværk. Det er her, at det er gået så galt med udgifterne, at man har trukket i håndbremsen, skriver selskabet i en mail til KNR.

Steen Lynge har sendt en række paragraf 37-spørgsmål til Naalakkersuisut, og Naaja Nathanielsen kræver Knud Kristiansen på banen.

Naalakkersuisoq Knud Kristiansen vil dog ikke foretage sig noget i sagen lige foreløbig eller sige om, hvorvidt Selvstyret selv skal betale for at få udregningerne på plads, før han får en orientering fra Tele-Post.

- Jeg mener, at det er for tidligt at sige noget om, hvem der skal afholde de udgifter, der er, siger han.

Der bliver arbejdet på en ny tidsplan for den endelige liberalisering af telemarkedet, oplyser Tele-Post til Radioavisen.