KNR's nye bestyrelse er udpeget

Nukaaraq Eugenius er udpeget som bestyrelsesformand for KNR, hvor han har selskab af Mads Barlach Christensen, Mariia Simonsen, Ruth Montgomery-Andersen og Knud Aalua Lynge.
KNR
Skrevet af Camilla Dam
26. september 2014 15:52

- Sammensætningen og udpegningsprincipperne var genstand for heftig debat i forbindelse med vedtagelsen af den nye radio- og tv-lov. Jeg har hele tiden fastholdt, at det afgørende for mig var at sikre en kompetent bestyrelse.

- Jeg synes, at den nu udpegede bestyrelse viser, at den endelige model for bestyrelsesudpegningen virker, og at vi har fået en stærk bestyrelse med mange stærke kompetencer hver især og tilsammen, og med et stærkt rodfæste i vort lands kultur og historie.

- Jeg ser frem til hvad bestyrelsen i samarbejde med KNR’s ledelse vil præstere i de kommende år, udtaler Naalakkersuisoq for uddannelse, kirke, kultur og ligestilling, Nick Nielsen.

Læs også Ny strategi i KNR betyder store forandringer

Den nyudpegede bestyrelsesformand Nukaaraq Eugenius beskrives som en mand med mangeårig ledelseserfaring inden for medie-, forlags- og udgivelsesbranchen. Han driver konsulentvirksomheden Eugenius Consult.

Mads Barlach Christensen er HR-direktør i Air Greenland og kommer med omfattende ledelseserfaring og økonomisk indsigt.

Mariia Simonsen er udpeget fra Ilisimatusarfik, hvor hun underviser i journalistik. Hendes mediefaglig kompetencer er bl.a. hentet som som tidligere redaktør på Radioavisen i KNR.

Ruth Montgomery-Andersen er indstillet af den landsdækkende kunst- og kulturorganisation, EPI, mens Knud Aalua Lynge er indstillet af de øvrige fastansatte medarbejdere i KNR.

Læs også KNR får ny bestyrelse